Arctic Ensemble – Katusirkuskarnevaali Ylivieska

ma 12.06.2023 • 17:00

Arctic Ensemble - Katusirkuskarnevaali Ylivieska

Tapahtuman kuvaus:

Katusirkuskarnevaali saapuu Ylivieskaan 12.6.2023!
Jo kolmatta vuotta ympäri Suomea kiertävä Katusirkuskarnevaali rantautuu Ylivieskaan Myllyaukiolle maanantaina 12.6.2023. Nykysirkuksen ilosanomaa levittävä tapahtuma on erityislaatuinen yhdistelmä rentoa tunnelmaa ja maailmalla kiertäneitä nykysirkusesityksiä!
Katusirkuskarnevaaleilla esiintyy Arctic Ensemble kolmella teoksellaan, Ajolähtö, Tuuliajolla ja Dish Soap Opera. Kaikenikäisille sopiva ja yleisölle ilmainen Karnevaali järjestetään piknik-hengessä, joten varauduthan omalla istuinalustalla tai retkituolilla. Huomioithan myös katusirkuksen kansainvälisen Hyvän Käytännön.

Hyvä Käytäntö:
Muista ottaa mukaan käteistä rahaa tai Mobilepay-sovellus taiteilijoita varten! Hyvän katuesityksen päätteeksi esiintyjälle kuuluu hyvän käytännön mukaan avokätinen lahjoitus.
Kansainvälinen standardilahjoitus esitystä kohden on nykyään 2-20€, mutta ylärajaa ei tietenkään ole. Tehdään yhdessä Suomesta hyvä ja palkitseva maa erilaisille katuesiintymisille!

Arctic Ensemble on suomalainen sirkusryhmä, joka perustettiin vuonna 2018. Monitaitoisen ryhmän maailmanvalloitusta on siivittänyt heidän kylmänverinen akrobaattinen osaamisensa ja lämmin, tarttuva ryhmähenkensä. Arctic Ensemble on esiintynyt yhdessä ympäri maailmaa yli 1000 esityksen verran ja järjestänyt esityskiertueita ja sirkustapahtumia Suomessa vuodesta 2020. Keväällä 2022 ryhmä voitti Sveitsissä arvostetuilla Young Stage -sirkusfestivaaleilla Young Star -palkinnon sekä Cirque du Soleilin erityispalkinnon.

Arctic Ensemble – Ajolähtö
Kesä on alkanut ja samoin kauan odotettu roadtrip! Kaveriporukan matka on hyvässä vauhdissa, kun auto hajoaa keskelle Suomen maaseutua. Lähistöllä ei ole ketään, joten sankariemme on kohdattava arvaamaton Suomen suvi.
Ajolähtö on vauhdikas, akrobaattinen ja yllätyksellinen esitys, jossa yhdistyvät maailmanluokan sirkustaide ja Suomen kesä kaikessa komeudessaan!
Esityksen kesto: noin 70 min.

Arctic Ensemble – Tuuliajolla
Tuuliajolla on purjehdusteemainen sirkuskokonaisuus toiseen tukeutumisesta maustettuna humoristisella elämänotteella. Esitys vie katsojat päätähuimaavalle purjehdusseikkailulle, josta voidaan nauttia jalat visusti maan kamaralla. Tuuliajolla on kiertänyt purjeveneellä Saimaan alueen rantakaupungeissa hurmaten yleisönsä kesästä 2021.
Esityksen kesto: noin 20 min.

Arctic Ensemble – Dish Soap Opera
Dish Soap Opera on kollaasi kahden sirkusartistin elämästä kuuden neliön asuntoautossa. Teos käsittelee kahden ihmisen yhteiseloa kaikessa merkillisyydessään ja tuo lavalle kasan erilaisia hahmoja, joita syntyy jokapäiväisestä elämästä. Taidokasta ilma-akrobatiaa, fyysistä teatteria sekä tanssia yhdistelevä nykysirkusesitys vie katsojan matkalle läpi tavallisen arkipäivän maustettuna koko tunteiden kirjolla.
Esityksen kesto: noin 40 min.

Aikataulu
17:00 Tuuliajolla
17:45 Dish Soap Opera
19:00 Ajolähtö

Tapahtuman yhteistyökumppaneina ja tukijoina toimivat Taiteen edistämiskeskus sekä Ylivieskan kaupunki.

Tapahtuman tiedot


Liput:

Järjestäjä:

Linkit:

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare