Borduna – Jouluista kansanmusiikkia

ke 20.12.2023 • 18:30 - 20:00

Tapahtuman kuvaus:

Bordunan kirjastokeikka keskiviikkona 20.12. klo 18.30 Ylivieskan kirjastossa.

Ylivieskalais-alavieskalainen Borduna soittaa musiikkia, jonka juuret ovat syvällä jokilaaksojen savessa. Polskat, jatsit ja valssit ovat saaneet yhtyeen käsittelyssä tuoreet sovitukset nyt jouluisen musiikin muodossa. Illan kirjastokeikan ohjelmistossa tunnelmaa nostattavia tuttuja ja vähän tuntemattomampiakin joululauluja.

Viime vuonna Borduna vietti kymmenvuotisjuhliaan. Matkan varrelle mahtuu esiintymisiä niin Kaustisen ja Haapaveden festivaaleilla kuin lukemattomissa paikallisissa tapahtumissakin. Kaukaisimmat keikkamatkat ovat suuntautuneet Puolaan ja Norjaan. Borduna ja sen taustayhdistys Vieska Folk ry ovat järjestäneet aktiivisesti myös omia tapahtumia, niistä esimerkkinä Navettafolk. Vuonna 2016 Borduna julkaisi cd-levyn ”Taivaan hekuma”, joka sisältää Kala-, Pyhä- ja Siikajokilaaksojen perinteisiä kappaleita uudelleen sovitettuna.

Bordunan kokoonpanoon kuuluvat (kuvassa vas.) Hanna Perkkiö (viulu), Anna-Riina Savolainen (viulu), Eija Kaarlela (viulu), Anssi Räisänen (harmooni), Arja Pelkonen (viulu) ja Hannu Simi (basso).

Illan kirjastokeikka haastatteluineen alkaa klo 18.30.

Kuva: Mika Pajala

Tapahtuman tiedot


Liput:

Järjestäjä:

Linkit:

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare