Ei Kategoriat

MLL:n lukumummi ja -vaari koulutus

to 31.08.2023 • 13:00 - 15:00

Tapahtuman kuvaus:

Lähde mukaan lukumummiksi tai -vaariksi

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pohjois-Pohjanmaan piiri kouluttaa uusia vapaaehtoisia Ylivieskassa. Haluaisitko sinä antaa vähän aikaasi lapsille? Olisitko kiinnostunut auttamaan lapsia innostumaan lukemisesta?

Lukumummi- ja lukuvaaritoiminnan tarkoituksena on tarjota lapsille lisää lukukokemuksia sekä innostaa heitä lukemisen pariin yhteisten lukutuokioiden avulla. Toimintaa tehdään yhteistyössä koulujen kanssa. Lukumummit ja -vaarit lukevat koululla yhdessä kirjaa niiden lasten kanssa, jotka tarvitsevat lisätukea lukemiseen. Lukuhetken tavoitteet riippuvat lapsen tarpeista: yksi oppilas tarvitsee rohkaisua ääneen lukemiseen, toinen kaipaa innoittajaa lukuharrastuksen aloitukseen ja kolmas kyllä osaa lukea, mutta tarvitsee tukea ymmärtääkseen lukemaansa.

Lukutuokioiden lomassa syntyy luontevaa sukupolvien välistä kanssakäymistä, kun vapaaehtoiset osallistuvat lasten arkipäivään koulussa. Lukumummi- tai vaari on samalla myös turvallinen aikuinen, joka ehtii antamaan lapselle jakamatonta huomiota ja keskustelemaan hetken kahden. Toimintaan osallistuminen ei vaadi erityistaitoja, vaan tärkeintä on iloinen mieli ja innostus lukemiseen. Toimintaan saa koulutuksen sekä ohjauksen ja tuen. Lähde mukaan merkitykselliseen toimintaan!

Ylivieskan lukumummi- ja vaarikoulutus järjestetään torstaina 31.8 klo 13-15. Koulutus on ilmainen ja se ei vielä velvoita mihinkään, voit tulla mukaan vain tutustumaan toimintaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:

Jenni Kallio, jenni.kallio@mll.fi, P. 045 692 2229

Tapahtuman tiedot


Liput:
-

Järjestäjä:
MLL:n Pohjois-Pohjanmaan piiri

Linkit:
Ilmoittaudu mukaan tästä!

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare