Navettafolk ja tanssityöpaja

pe 18.08.2023 • 19:00 - 23:00
Vanaha Navetta, Huhmarintie 10

Navettafolk ja tanssityöpaja

Tapahtuman kuvaus:

Jalan alle menevää kansanmusiikkia kolmen pohjoispohjalaisen yhtyeen voimin!

Lavalle nousevat illan aikana vieskojen oma Borduna-yhtye, oululainen svengikone Rällä sekä jo lähes legendaarinen Ryyppymäki String Band Haapavedeltä.
Illan käynnistää Rällä-yhtyeen vetämä tanssitupa, jossa opetellaan suomalaisia pelimannitansseja elävän musiikin säestyksellä. Et tarvitse aiempaa tanssikokemusta, etkä välttämättä tanssipariakaan – hauskanpito on joka tapauksessa taattua!

Aikataulu:
klo 19-20 Rällän tanssitupa
klo 20.20-20.50 Borduna
klo 21.10-21.55 Rällä
klo 22.15-23.00 Ryyppymäki String Band
Baari ja kahvio auki.
Liput 20 euroa
(alle 18-v maksutta)

Järjestäjät: Vieska Folk ry ja Vanaha Navetta
Yhteistyössä: Pohjois-Pohjanmaan kansanmusiikkiyhdistys, MTK-Ylivieska ja Rieska-Leader

RÄLLÄ:
Oululaisen kansanmusiikkiyhtye Rällän tyyli on perinteistä, Pohjois-Pohjanmaan upeaa pelimanniperinnettä asiantuntevasti ja lempeästi jatkavaa soittoa. Spelaaminen on rouhean taidokasta ja spontaania. Sovitukset syntyvätkin usein siinä hetkessä soittajien välisestä kuuntelusta ja kommunikaatiosta. Yhtyeen ohjelmiston painopiste on vanhoissa pohjoispohjalaisissa soitteissa, vaikka mukana on kappaleita myös pohjoisen Suomen pelimannien repertuaareista. Iso osa Rällän identiteettiä on tanssisoitto, musiikin ja tanssin saumaton yhteispeli ja kommunikointi yhdessä tanssijoiden kanssa. Rällä on esiintynyt lähes kaikilla merkittävimmillä kansanmusiikifestivaaleilla kotimaassa ja keikkaillee aktiivisesti ympäri Suomea, mutta erityisesti pohjoisemmassa Suomessa. Yhtyeestä muodostettu viuluduo sijoittui toiseksi vuonna 2022 kansallisessa Konsta Jylhä -pelimannikilpailussa ja vuonna 2023 se sai Vuoden Tulokas -palkinnon.
Rällän pelimannit ovat Osmo Hakosalo viulu, Erja Pätsi, viulu, ja Jouko Pääkkönen haitari.

BORDUNA:
Ylivieskalais-alavieskalainen Borduna soittaa musiikkia, jonka juuret ovat syvällä jokilaaksojen savessa. Alueen vanhat polskat, jatsit ja valssit ovat saaneet yhtyeen käsittelyssä tuoreet sovitukset. Vuonna 2012 perustetun Bordunan kokoonpanoon kuuluvat Eija Kaarlela, Arja Pelkonen, Hanna Perkkiö ja Anna-Riina Savolainen, viulu, Anssi Räisänen, harmooni, ja Hannu Simi, basso.

RYYPPYMÄKI STRING BAND:
Ryyppymäki String Band perustettiin Haapavesi Folkin aamuhämärissä vuonna 1987. Yhtyeen ohjelmistossa on alusta saakka ollut musiikkia sieltä sun täältä ja varsinkin Amerikasta ja Irlannista. Suomalainen kansanmusiikki sai sittemmin hyvin vahvan jalansijan. Yhtyeen alkuperäisistä soittajista mukana on vielä Timo-pappa Hannula. Muut nykyiset pelimannit ovat Haapavesi Folkin laajan koulutuksen läpikäyneitä muusikoita.
Yhtyeessä soittavat Timo Hannula ja Samuli Hannula, viulu, Juha-Matti Kurra ja Juha Yli-Kotila, kielisoittimet, Sirpa Kurra, huilut, laulu, ja Henna Hannula, haitarit, laulu.

Tapahtuman tiedot


Liput:

Järjestäjä:
Vieska Folk ry ja Vanaha Navetta

Linkit:
Tapahtuman Facebook-sivu

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare