Sello- ja pianoduo Ola Karlsson & Valeria Resjan

ti 13.02.2024 • 19:00

Sello- ja pianoduo Ola Karlsson & Valeria Resjan

Tapahtuman kuvaus:

Ola Karlsson, sello & Valeria Resjan, piano

Duo esittää mielenkiintoisen ohjelman, joka sisältää osia tunnetuista sellosonaateista sekä melodisia ja virtuoosisia pikkukappaleita. Konsertin kesto n. 75 minuuttia.

Frescobaldi-Cassado: Toccata
Rachmaninov: Sonaatti sellolle ja pianolle, osa II
Boccherini: Sonaatti A-duuri, osat Adagio och Allegro
Debussy: Sonaatti d-moll

tauko

Schubert-Piatigorsky: Johdanto, teema ja variaatiot
Peterson-Berger: Till Rosorna
Davidoff: Vid Fontänen
Cassado: Requiebros
Chopin: Polonaise Brillante

Ruotsalaissyntyinen sellisti Ola Karlsson aloitti sellonsoiton Nyköpingissä 10-vuotiaana. Hän opiskeli Kööpenhaminan kuninkaallisessa musiikkikonservatoriossa, jossa hän sai Carl Nielsen-palkinnon. Hän suoritti jatko-opintoja mm. Los Angelesissa. Karlsson toimi 1976-2019 sellistinä Ruotsin radion sinfoniaorkesterissa, jossa hänet nimettiin soolosellistiksi 1985. Hän toimi 1979-2022 lisäksi professorina Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa, jossa hän johti myös jousiorkesteria. Karlsson pitää edelleen mestarikursseja mm. Sibelius-Akatemiassa sekä esiintyy solistina, kapellimestarina ja kamarimuusikkona Ruotsissa ja ulkomailla. Ola Karlsson soittaa Peter Westerlundin vuonna 2020 rakentamaa selloa. Konserttiyhteistyö Valeria Resjanin kanssa alkoi vuonna 2012.

Venäläissyntyinen pianisti Valeria Resjan muutti Suomeen vuonna 1990. Hän opiskeli Valeria Varshavskayan johdolla Venäjällä sekä Sibelius-Akatemiassa Helsingissä, jossa Hamsa Al-Wadi ja Ralph Gothony olivat hänen opettajiaan. Lisäksi hän on opiskellut mm. Madridissa. Resjan on voittanut pianokilpailuja, kuten Maj Lind -kilpailun Helsingissä ja kansainvälisen Pilar Bayona -kilpailun Zaragozassa sekä saanut kunniapalkintoja muissa kilpailuissa. Resjan on konsertoinut ympäri maailmaa ja tehnyt yhteistyötä kuuluisien jousikvartettien sekä monien ansioituneiden kapellimestareiden ja instrumentalistien kanssa. Valeria Resjan opettaa ja säestää Sibelius-Akatemiassa Helsingissä. Hän myös pitää säännöllisesti mestarikursseja Suomessa ja sen ulkopuolella.

Tapahtuman tiedot


Liput:
20 €. Opiskelijat, koululaiset, työttömät ja eläkeläiset 10 €. Alle 13-vuotiaat 5 €.

Järjestäjä:
Ylivieskan seudun musiikkiopisto

Linkit:
Osta liput
Ei väliaikaa.

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare