Kaupunginjohtajan kynästä – Hyvää kesää!

Blogi – kesäkuu 2023

Kaupungintalo hiljenee pikkuhiljaa kesälomien alkaessa. Kuluvalla viikolla pidetään viimeiset toimielinten kokoukset ennen kesätaukoa. Elokuussa sitten palataan ”sorvin ääreen” levänneinä ja rentoutuneina.

Paljon isoja asioita onkin saatu päätöksentekoon juuri nyt kesän kynnyksellä. Teknisten palvelujen lautakunta on viimeisimmässä kokouksessaan käsitellyt kiinteistökaupan sopimuksia paikkakuntalaisten yritysten kanssa; Maler Oy:n kanssa on päätetty solmia ensimmäinen kiinteistökauppa Junnikankankaan uudelta teollisuusalueelta ja Mastcraftille päätettiin myydä kiinteistö Koskipuhdon alueelta. Lisäksi lautakunta käsitteli kiinteistökaupan esisopimuksia Maler Oy:n ja KPO:n kanssa, kaikki ovat merkittäviä mahdollisuuksia tulevaisuuteen ajatellen. Lisäksi kun otetaan huomioon, että kaupunginvaltuusto hyväksyi kesäkuun kokouksessaan asemakaavan muutoksen, joka mahdollistaa laajennuksen Kärkkäisen tavaratalon tontille ja Taanilan alueen kehittäminen on virinnyt uudelleen, voidaan sanoa, että Ylivieskassa on tapahtumassa paljon.

Mutta ennen kuin näihin aiheisiin palataan, on aika viettää hetken verran kesälomaa. Omiin kesälomasuunnitelmiin kuuluu liikkuminen ja urheilu, kevään ja talven aikana sykemittarin käyttökerrat ovat jääneet aivan liian vähiin. Juhannuksena kävin ensimmäisen kerran tutustumassa Kiviojan ulkokuntosaliin, joka osoittautui oikein laadukkaaksi kuntoilupaikaksi, laitteissa riittää ”vääntöä” varmasti sekä aloitteleville kuntoilijoille että säännöllisesti harjoitteleville. Huhmarin kuntoportaissa käytiin ensimmäistä kertaa tälle kesälle koko perheen voimin. Kummassakaan kohteessa ei ole tarvinnut yksin urheilla, ylivieskalaiset ovat ottaneet molemmat paikat kyllä omakseen. Lisäksi suunnitelmissa olisi ainakin käydä pelaamassa padelia ja pyöräillä sekä teillä että maastossa. Ehkäpä tapaamme rasteillakin?

Uimahalli ei ole tänä kesänä kaupunkilaisten käytettävissä. Jo suunnitellusti tiesimme, että halli tulee olemaan heinäkuun kiinni koneiston kuntotarkastuksen vuoksi. Juhannusviikon torstain hurjat sateet tekivät vahinkojaan liikuntakeskuksen kiinteistössä ja vielä on selvitykset kesken, miten mittavista vahingoista on kyse ja mikä on arvio korjauskustannuksista. Liikuntakeskuksen vanhimmat osat ovat yli 50 vuotta vanhat ja osin peruskorjaamattomat. Tässä yhteydessä, sitten kun tilannekuva on tarkempi, on hyvä pohtia, kannattaako korjata vanhaa vai suunnitella uutta. Ja miten mahdollinen investointi mahtuu talouden raameihin. Työtä siis riittää syksyllekin.

Mutta lopuksi vielä muutama ”nosto” Ylivieskan kesästä. Niemelänkylän kesäteatterin esitys kuuluu ainakin omaan kesääni ihan must -juttuna. Usein kesäloma alkaa meillä koko perheellä kirjaston kautta – kirjastohan palvelee läpi kesän – lomalukemiset on jo varattuna ja odottavat tiskillä noutamista. Liikennepuisto ja minigolf -rata kutsuvat lasten kanssa varmasti joku päivä. Vohvelikahvila, jäätelökioski ja Helaalan Mylly, niitäkään ei voi ohittaa. Marjasadon kypsyessä suuntaan metsään ja suolle, toivottavasti tänäkin vuonna siellä olisi jotain poimittavaa alkukesän kylmistä ilmoista huolimatta. Lomalta on mukava palata työhön, kun Ylivieskassa on paljon tapahtumia heinä-elokuun vaihteessa. Ruunakunkkarit ravataan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna ja samassa yhteydessä on monenlaista tapahtumaa myös kaupungin keskustassa. Ravien jälkeen pyörähtää käyntiin kotiseutuviikko, jonka keskellä vietetään myös Myllymarkkinoita. Lisäksi kesään mahtuu myös monia isompia ja pienempiä tapahtumia urheilukilpailuista ja -otteluista toripäiviin. Näistä varmasti jokainen löytää jotain. Aurinkoisia kesäpäiviä kaikille!

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare