Kaupunginjohtajan kynästä: Kaupunginjohtajan kesäterveiset

BLOGI 28.6.2022

Kesäloma alkaa häämöttää muutaman päivän kuluttua ja kaupungintalo hiljenee kesän viettoon. Juhannuksen jälkeisenä maanantaina kaupunginhallitus piti kevätkauden viimeisen kokouksen, kevään aikana kaupunginhallitus on kokoontunut 18 kertaa ja käsitellyt 217 asiaa. Siinä on tuhti paketti monenlaisia asioita. Viimeisimpänä on hiottu tulevia organisaatiomuutoksia, kun hyvinvointialueet aloittavat toimintansa, niin ympäristöterveydenhuollon palveluiden järjestämisvastuu jää kunnille. Kallion alueen kunnat ovat sopineet, että Ylivieskan kaupunki toimii jatkossa tässä vastuukuntana. Tämä tarkoittaa siis, että Kallion palveluksessa olevat eläinlääkärit ja terveysinsinöörit siirtyvät Ylivieskan kaupungin palvelukseen. Toiminta säilyy entisellään entisissä toimipaikoissa, samoin eläinlääkintähuollon päivystyspalvelut. Siirto tarkoittaa joka tapauksessa kuitenkin organisaatiomuutosta, joka vaatii monenlaisten asioiden huolehtimista ja järjestämistä.

Toinen iso, ja myös hyvinvointialueiden tulosta johtuvat asia on ruoka- ja puhdistuspalvelujen siirto kuntien ja hyvinvointialueen omistamaan yhteiseen yhtiöön. Kuntien valtuustot ovat keväällä linjanneet asiat ja viranhaltijat ovat jatkaneet yksityiskohtien työstämistä ja sopimista. Uuden yhtiön nimeksi meidän alueella tulee PPE-Köökki Oy ja yhtiön kotipaikka on Ylivieskassa. Toimitusjohtajan rekrytointi on käynnissä parasta aikaa. Kaikki Ylivieskan kaupungin ruoka- ja puhdistuspalvelujen työntekijät siirtyvät yhtiön palvelukseen 1.1.2023 alkaen. Yhtiön omistajina ovat siis hyvinvointialue ja 11 kuntaa, mukaan lukien Ylivieska.

Ylivieskan kaupungin uusi elinvoimajohtaja Juho Niemelä on aloittanut virassaan ennen juhannusta ja viime päivinä olemme käyneet perehdytyskeskusteluja monissa eri yhteyksissä. Juho kiertää pikkuhiljaa myös kaupungin muissa työyksiköissä. Uusi elinvoimajohtaja tutustuu myös mielellään kaupungissa toimivien yritysten toimintaan.

Kesäilmat ovat kohdillaan ja toivottavasti saamme kaikki nauttia leppoisista kesäpäivistä ja mukavasta kesätekemisestä. Meidän perheen ykkössuosikkikohde kesällä Ylivieskassa on Hamarin uimaranta, missä myös kesäkioski palvelee tänä kesänä. Myllykahvila on avannut ovensa ja liikennepuistossa on touhua. Keskustan tuntumassa voi käydä pelaamassa padelia viime kesänä valmistuneella kentällä ja frisbeegolf -rata on kaikkien käytössä urheilukentän ympäristössä. Huhmarin uudet kuntoportaat on vielä kokeilematta, ja Niemelänkylän kesäteatterin näytös on käytävä ehdottomasti katsomassa. Omassa kaupungissakin siis löytyy monta kivaa ja hauskaa kesäjuttua. Itse palaisen ”sorvin ääreen” takaisin elokuun alussa sopivasti Myllymarkkinoille ja Ruunakunkkareille.

Oikein hyvää kesää kaikille, moikataan kun nähdään!

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare