Kaupunki tutuksi jokaiselle – Uusi blogisarja alkaa!

”Meidän tehtävänämme on edistää hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Palvelut tuodaan lähelle ihmisiä ja kaikille ikäryhmille, myös erityisryhmille. Ennaltaehkäisevä näkökulma hyvinvoinnin ylläpitämiseen on vahvasti läsnä”, uuden hyvinvoinnin toimialan hyvinvointijohtaja Joose Kemppainen kertoo.

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare
Hyvinvoinnin toimiala esittäytyy

Hyvinvointi on monen asian summa

Liikuntapaikoilla vilisee eri-ikäisiä kuntoilijoita, kirjastoauto kiertää kylillä, kouluissa ja päiväkodeissa, Akustiikka ja tapahtumat kutsuvat taas yleisöä, museo vie matkalle paikalliseen historiaan. Kaiken kaikkiaan hyvinvointipalvelut näkyvät monin tavoin ylivieskalaisten arjessa.

Hyvinvointijohtaja Joose Kemppainen
Hyvinvointijohtaja Joose Kemppainen

Uuteen hyvinvoinnin toimialaan on koottu kaupungin kirjasto- kulttuuri ja liikuntapalvelut. Ne tuottavat matalan kynnyksen palveluja kaikille asukkaille.

”Meidän tehtävänämme on edistää hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Palvelut tuodaan lähelle ihmisiä ja kaikille ikäryhmille, myös erityisryhmille. Ennaltaehkäisevä näkökulma hyvinvoinnin ylläpitämiseen on vahvasti läsnä”, Joose Kemppainen kertoo.

Joose aloitti työt Ylivieskan ensimmäisenä hyvinvointijohtajana elokuun alussa. Joukkueeseen kuuluvat myös kirjastonjohtaja, kulttuurijohtaja ja liikuntapäällikkö, jotka vastaavat kukin oman yksikkönsä toiminnasta, sekä yhteensä hieman yli 30 työntekijän joukko eri alojen ammattilaisia.

”Meillä on suhteellisen tiivis porukka, joka tuottaa paljon näkyvää hyötyä kaupunkilaisille”, Joose summaa.

Työn yhtenä ohjenuorana ovat kaupungin hyvinvointisuunnitelma ja -kertomus. Niistä käy ilmi, miten ylivieskalaiset voivat ja mitä asioita hyvinvointipalveluissa kannattaa painottaa. Kaupunkilaisten näkemyksiä taas kerätään erilaisten kyselyjen, palautekanavien ja kohtaamisten kautta.

Ylivieskaan Joose siirtyi Nurmijärveltä, jossa hän työskenteli liikuntapäällikkönä. Kuopiossa syntynyt liikuntatieteiden maisteri ei suinkaan ole uusi kasvo täällä päin: kymmenisen vuotta sitten hän pelasi muutaman kauden Kuulassa pesäpalloa ja työskenteli liikuntakeskuksessa liikunnanohjaajana.

Hyvinvointijohtaja Joose Kemppainen kuntoilee Ylivieskan kuntoportaillaHyvinvointijohtajalle itselleen hyvinvoinnin perusta on tavallinen hyvä arki, jossa kaikki peruspalikat ovat tasapainossa.

”Niihin kuuluvat arkiaskareet ja harrastukset, työn ja perhe-elämän tasapaino, terveys ja ihmissuhteet sekä mahdollisuus käyttää sellaisia palveluja, joita itse tarvitsee.”

Toimittaja: Hanna Perkkiö

 

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare