Kategoriat
Koronavirus

Lukuvuoden 2020-2021 koulutyön aloitus

Lukuvuoden 2020–21 koulutyö Ylivieskan kouluilla alkaa ti 11.08.2020 klo 8.30.

Opetus järjestetään Ylivieskan kouluissa syyslukukaudella lähtökohtaisesti lähiopetuksena. Lähiopetuksessa noudatetaan normaalilainsäädäntöä. Lisäksi huomioidaan terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä opetushallituksen ohjeet opetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestäjille koronavirusepidemian aikana.

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion ja Ylivieskan alueen koronavirustartuntatilanne on ennen koulujen alkua hyvin hallinnassa. Mikäli tilanne muuttuu ja opetusjärjestelyissä on tarpeen toteuttaa poikkeustoimia, niihin ryhdytään tartuntatautien torjunnasta vastaavan viranomaisen niin vaatiessa.

Lukuvuoden alkaessa mahdollisimman normaalisti noudatetaan seuraavia periaatteita:

  • Kouluun tullaan vain täysin terveenä.
  • Kaikessa toiminnassa huolehditaan erityisesti käsi- ja yskimishygieniasta
  • Turvavälit otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaan koulun tiloissa liikuttaessa.
  • Fyysisiä kontakteja eri ryhmien välillä pyritään välttämään koulupäivän aikana. Tilojen käyttöä väljennetään toimintaa eri tavoin porrastamalla. Esim. välitunnit, ruokailu sekä koulujen alkamis- ja päättymisajat porrastetaan mahdollisuuksien mukaan.
  • Koulun toimesta ei toistaiseksi järjestetä yhteisiä isoja kokoontumisia.
  • Tarpeetonta matkustamista ulkomaille suositellaan välttämään. Suositus koskee erityisesti maita, joiden osalta on maahantulon rajoituksia.
    Lista maista luettavissa osoitteessa: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/matkustaminen-ja-koronaviruspandemia

Kouluille toimitetaan tarkemmat ohjeet ja linjaukset em. periaatteiden toimeenpanosta ja soveltamisesta. Koulujen välillä voi olla eroja näiden periaatteiden toimeenpanossa johtuen koulujen erilaisista tiloista, toiminnan puitteista ja koulujen kokoeroista.

Lisäksi kouluilla varaudutaan suunnitelmallisesti mahdollisiin koronavirustilanteen edellyttämiin erilaisiin opetuksen poikkeusjärjestelyihin.

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare