Kategoriat
Koronavirus Yleinen

Ajankohtaista koronavirustilanteesta 10.12.2020

Tänään torstaina Kallion alueella ei toistaiseksi ole todettu uusia koronavirustartuntoja. 

Eilen 9.12. tartuntoja todettiin yhteensä neljä. Yksi vahvistettu tapaus todettiin Ratapuiston palvelukodissa, kun oireilemaan alkaneella asukkaalla todettiin koronavirustartunta. Tapaukseen ei liity uusia altistuksia. Loput kolme tapausta liittyivät muihin tartuntaketjuihin, ja sairastuneet oli jo määrätty altistuskaranteeniin. Tiistaina 8.12. Kallion alueella ei todettu koronavirustartuntoja. 

Altistuskaranteenissa alueellamme on tällä hetkellä n. 200 ihmistä. 

Koronavirustartunnan riski Kallion alueella on yhä todellinen. Jos sinulla on hengitystieoireita, pysyttele kotona, vältä lähikontakteja ja hakeudu herkästi koronavirustestiin. Älä mene flunssaisena töihin, kouluun, harrastuksiin tai asioille. Koronavirustartunta on suurimmalle osalle sairastuneista melko lievä ja paranee kotihoidolla, mutta riskiryhmiin kuuluville tartunta voi aiheuttaa vaikean infektion.   

Koronatartuntojen leviämistä voi torjua tehokkaasti yksinkertaisilla keinoilla. Huolehdi hyvästä käsihygieniasta pesemällä kädet usein vedellä ja saippualla. Jos et voi pestä käsiäsi, käytä käsidesiä. Yski tai aivasta hihaasi tai kertakäyttöiseen nenäliinaan, ja heitä nenäliina pois käytön välittömästi jälkeen. Kun liikut julkisilla paikolla, käytä maskia.  

Lisätietoja:
Päivi Peltokorpi, terveyspalvelujohtaja, Peruspalvelukuntayhtymä Kallio

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare
Takaisin