Kategoriat
Koronavirus Yleinen

Ajankohtaista koronavirustilanteesta 16.12.2020

Tänään keskiviikkona Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella Ylivieskassa on todettu toistaiseksi yksi uusi koronavirustartunta. Tartunnan alkuperää ei varmuudella tiedetä, mutta sairastunut on kertonut asioineensa lähinnä paikallisissa liikkeissä.  Jos asioit lounasravintola Pikkuvelissä 10. tai 11.12. klo 11.30–12.30, olet mahdollisesti altistunut koronavirustartunnalle. Seuraile oireitasi, ja hankkiudu herkästi koronavirustestiin. Vältä riskiryhmiin kuuluvien luona vierailua ainakin 10 vuorokauden ajan.  

Eilen 15.12. Kallion alueella ei todettu uusia koronavirustartuntoja.  

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä linjasi tiistaina 15.12. pidetyssä kokouksessaan, että alueella voimassa olevia suosituksia jatketaan maanantaihin 18.1.2021 saakka. Koronatartuntojen määrä on Pohjois-Pohjanmaalla ollut kuluneen viikon aikana hienoisessa laskussa, mutta tartuntoja todetaan kuitenkin edelleen ja tartuntaketjuja havaitaan eri puolilla maakuntaa.  Erityisesti joulun ja vuodenvaihteen viettoon toivotaan koronaturvallista juhlamieltä. 

Ylivieskan kaupunki tiedottaa jatkotoimenpiteistä omalta osaltaan loppuviikosta.

Tartuntoja on tapahtunut nyt erityisesti perhepiirissä, työpaikoilla ja erilaisissa kaveriporukoiden illanvietoissa. Ennen joululomille suuntaamista esimerkiksi työpaikoilla tulisikin vielä jaksaa kiinnittää huomiota maskin käyttöön ja muihin korona-ajan hygieniaohjeisiin. 

Huolellinen käsihygienia, maskin käyttö ja turvaetäisyyksien noudattaminen kannattaa pitää mielessä myös jouluostoksilla.  

Lisätietoja:  Päivi Peltokorpi, terveyspalvelujohtaja, Peruspalvelukuntayhtymä Kallio

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare
Takaisin