Kategoriat
Koronavirus Yleinen

Ajankohtaista koronavirustilanteesta 25.11.2020: Raudaskylän kristillisellä opistolla koronavirusaltistus

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio, Raudaskylän kristillinen opisto ja Ylivieskan kaupunki tiedottavat: 

Raudaskylän kristillisellä opistolla on todettu koronavirusaltistus

Ylivieskassa sijaitsevalla Raudaskylän kristillisellä opistolla on 24.11. iltapäivällä vahvistettu kolme koronavirustartuntaa. Peruspalvelukuntayhtymä Kallion tartuntataudeista vastaava lääkäri on määrännyt sairastuneet tartuntatautilain mukaiseen kotieristykseen ja lähikontaktit karanteeniin. Altistuneita kartoitetaan, heihin on oltu ja ollaan yhteydessä 24.11 ja 25.11. aikana. Altistuneita henkilöitä on alustavien selvitysten mukaan kymmeniä. Selvitystyöhön liittyen henkilöitä tullaan ohjaamaan kohdennetusti koronavirustestautukseen. Kalliosta ollaan henkilöihin suoraan yhteydessä.

Raudaskylän kristillisen opiston opetus järjestetään 25.11.–6.12.2020 välinen aika etäopetuksena ja tukipalveluhenkilöstö siirtyy mahdollisuuksien mukaan etätöihin. Oppilaita, heidän huoltajiaan ja henkilökuntaa on informoitu tilanteesta.

Tällä hetkellä alueellinen kokonaistilanne on rauhallinen eikä etätyömääräys ulotu kaupungin muihin oppilaitoksiin. Tilannetta seurataan aktiivisesti, ja peruspalvelukuntayhtymä Kallio ja Ylivieskan kaupunki ilmoittavat tilanteen mahdollisista muutoksista nettisivuillaan. Oppilaita ja vanhempiaan informoidaan tarvittaessa myös Wilman kautta.  

Uusia suosituksia Kallion alueelle 26.11.–18.12.2020

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä totesi tiistaina 24.11., että epidemia on siirtynyt Pohjois-Pohjanmaan alueella kiihtymisvaiheeseen. Koordinaatioryhmä antoi tilanteeseen liittyen uusia suosituksia, jotka ovat voimassa 26.11.–18.12. Suositukset koskevat myös Peruspalvelukuntayhtymä Kallion aluetta.  

Uusien suositusten mukaan maskeja tulee käyttää julkisissa tiloissa ja yleisötilaisuuksissa, toisen asteen oppilaitoksissa sekä työpaikoilla sisätiloissa, joissa maskin käyttö on mahdollista.

Ryhmä suosittelee myös, ettei yli 10 hengen yksityistilaisuuksia järjestetä.  

Etätyöhön on suositeltavaa siirtyä mahdollisimman laajasti, kokoukset kannattaa järjestää etäyhteyksillä. 

Harrastusryhmissä suositellaan noudattamaan tarkennettuja turvallisuusohjeita.

Lisäksi ryhmä suosittelee välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle (esimerkiksi yleisötapahtumat, harrastustoiminta, ravitsemusliike).

Hyvä käsihygienia, yskiminen ja aivastaminen nenäliinaan tai hihaan ja turvavälien noudattaminen ovat tehokkaita keinoja estää viruksen leviämistä.  

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare
Takaisin