Kategoriat
Koronavirus Yleinen

Ajankohtaista koronavirustilanteesta 7.1.2021

Koronavirustesteihin  on hakeuduttu Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella joulun ja vuodenvaihteen aikana aiempaa vähemmän. Uusia tapauksia todetaan alueellamme kuitenkin viikoittain, joten vähäistenkin koronavirukseen viittaavien oireiden vuoksi tulee hakeutua herkästi testiin. 

Alueemme tuorein vahvistettu koronatartunta todettiin eilen keskiviikkona Sievissä, kun Sievin tartuntaluku nousi kahteenkymmeneenkolmeen. Tapauksella ei ole yhteyttä Sievissä aiemmin todettuun ketjuun.  

Alavieskassa tartuntoja on todettu yhteensä 5, Nivalassa 26 ja Ylivieskassa 54. (Koronakartta 7.1.2021)

Maskien jako on jälleen käynnistynyt joulutauon jälkeen. Vähävaraisille tarkoitettuja maskeja jaetaan maanantaisin Ylivieskassa, tiistaisin Nivalassa ja Alavieskassa ja torstaisin Sievissä. Katso maskien jakoajat ja –paikat täältä

Suosittelemme välttämään palveluasumisen yksiköissä vierailua 18.1.2021 saakka. Vuodeosastoilla vieraileminen on kielletty 18.1.2021 saakka. Jos läheisesi on saattohoidossa, ole yhteydessä hoitavaan yksikköön vierailun järjestämiseksi.  

Leviämisvaiheen suositukset ovat alueellamme edelleen voimassa. Muista hyvä käsi- ja yskimishygienia, 1–2 metrin turvaetäisyys ja maskin käyttö. Jos olet flunssainen, pysyttele kotona ja hankkiudu herkästi koronatestiin. 

Lisätietoja:   Päivi Peltokorpi, terveyspalvelujohtaja, Peruspalvelukuntayhtymä Kallio

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare
Takaisin