Kategoriat
Koronavirus Yleinen

Ajankohtaista koronavirustilanteesta 8.12.2020

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella koronavirustartunnat ovat edelleen kasvussa. Eilen maanantaina alueellamme todettiin yhteensä 7 uutta tartuntaa, joista 1 Sievissä, 1 Nivalassa ja 5 Ylivieskassa. Tapaukset liittyvät olemassa oleviin tartuntaketjuihin. 

Ratapuiston palvelukodin asukkaista ja työntekijöistä valmistuneet koronatestit ovat olleet negatiivisia. Muutamaa vastausta odotetaan vielä.

Altistuskaranteenissa on alueellamme tällä hetkellä n. 250 ihmistä. Tilanne on hieman parempi kuin viime viikolla, sillä suuria joukkoaltistumisia ei ole viime päivinä todettu. 

Ilmaantuvuusluvut 23.11.–6.12. 

Kallion alueella ilmaantuvuusluvut 23.11.–6.12. ovat huomattavan korkeat. Ylivieskan ilmaantuvuusluku oli 209,5, Sievin 183,6, Alavieskan 119,3 ja Nivalan 93,8. Luvut kertovat, että Ylivieskassa on koronavirustartuntoja suhteessa enemmän kuin Oulussa. Oulun ilmaantuvuusluku samalla ajanjaksolla oli 195,3. 

Jokainen alueemme asukas voi osaltaan auttaa koronavirustartuntojen ehkäisemisessä. On tärkeää, että kaikki hengitystieoireiset välttävät lähikontakteja ja pysyttelevät kotona. Töihin, kouluun, harrastuksiin tai ostoksille ei tule lähteä jos on lieviäkään flunssaoireita.  

Hyvä käsihygienia, turvaetäisyydet ja maskin käyttö ovat yksinkertaisia keinoja torjua virustartuntoja.  

Alueellamme on voimassa leviämisvaiheen suositukset, jotka voit tarkistaa täältä: https://oyskorona.fi/ 

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare
Takaisin