Kategoriat
Yleinen

Valokuiturakentamista Ylivieskaan!

Ylivieskan kaupungin hallinnoima Fiksu Ylivieska -hanke on selvitellyt mm. paikallista kuituverkkoyhteyden tarvetta ja sen kehittymistä alueille, joilla sitä ei ole vielä saatavilla. Hankkeen myötä asiasta on käynnistetty myös viranomaiskäyttöön suunnattu markkina-analyysi, jossa selviteltiin valokuituhankkeiden rahoitusosuuksia Ylivieskaan.

Näiden myötä valokuiturakentaminen onkin saanut Ylivieskassa odotetun buustin ja useat yritykset ovat olleet kiinnostuneita valokuiturakentamisesta kaupunkiimme.

Tämänhetkiset kuiturakentamisen markkinaehtoiset tarjoajat Ylivieskassa:

Valoo Täyskuitu on ilmoittanut investoivansa Ylivieskaan ja aikoo rakentaa valokuituverkkoa Ylivieskaan keväällä 2023 ja rakentaa lisää alueita myös vuonna 2024. Kuiduttamishankkeen arvo n. 2,5 miljoonaa. Tarkista oman alueesi tilanne tästä:
https://www.valoo.fi

Lounea on ilmoittanut myöskin halukkuutensa valokuituverkon rakentamiseen Ylivieskassa ja kaavailee aloittamista keväällä 2023
https://lounea.fi/ylivieska

Valokuitusen verkkoa rakennetaan Hakalahti-Kiviojan alueelle kesällä 2023, jolloin verkon piirissä on n. 200 kotitaloutta.
Tarkista saatavuus tästä: https://valokuitunen.fi/

Elisa
Entinen PPO, nykyinen Elisa on vienyt kuituyhteyksiä eri puolille Ylivieskaa.
https://elisa.fi/netti/omakotitalot/talokuitu/

Mikä valokuitu?

Valokuitu tuo kotiisi nopeimman mahdollisen internetyhteyden. Kun yhteys on nopea ja kaista rajaton, kaikki kodin asukkaat voivat käyttää haluamiaan laitteita ja palveluita yhtä aikaa ilman, että yhteys ruuhkautuu, hidastuu tai alkaa pätkiä. Valokuitu ei välitä sääilmiöistä eikä se kuormitu naapurinkaan netinkäytöstä. Valokuitu nostaa kiinteistösi arvoa, tekee asuinalueesta houkuttelevamman ja pitää myös kunnan elinvoimaisena. Valokuitu on myös ympäristö- ja lompakkoystävällinen.

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare