Kategoriat
Koronavirus Yleinen

Ylivieskan kaupungin rajoitustoimenpiteet 1.2.2021 saakka

Ylivieskan kaupungin laajennettu johtoryhmä on tehnyt päätöksensä toimintojen rajoituksista. STM:n linjauksen mukaan, leviämisvaiheessa olevilla alueilla ei ole mahdollisuutta vähentää rajoituksia vaan aikaisemmat rajoitustoimet jatkuvat ennallaan. Muutokset keskittyvät maskisuosituksen laajentamiseen alakoulujen 6-luokkalaisiin. Annetut suositukset ovat voimassa 1.2.2021 saakka.

Ministeri Kiuru korosti tämänpäiväisessä tiedotustilaisuudessa, että erityisesti on huolehdittava siitä, että leviämisvaiheen toimenpiteet toteutetaan täysimääräisenä ja yhdenmukaisena kaikilla leviämisvaiheen alueilla. Lisäksi hän muistutti kuntia noudattamaan toimenpiteitä tiukimman mahdollisen tulkinnan mukaan.

Ylivieskassa seuraavat rajoitustoimenpiteet ovat voimassa 1. helmikuuta saakka:

 • Ylivieskan kaupungin hallinnassa ja määräysvallassa olevat julkiset tilat pysyvät suljettuna.
 • Uimahalli ja kaikki kaupungin omistuksessa olevat sisäliikuntatilat (ml. jäähalli ja koulujen tilat) pysyvät suljettuna harrastus- ja yksityiskäytöltä 1.2.2021 saakka.

Huipputasolla ammattimaisesti kilpailevien urheilijoiden harjoittelumahdollisuudet turvataan. Harjoitusvuorot jaetaan vt. liikuntajohtajan toimesta. Poikkeavat harjoitteluolot ovat voimassa rajoitustoimenpiteiden ajan 1.2.2021 saakka.

 • Kaikki Ylivieskan kaupungin toimesta harjoitettu ryhmäliikuntatoiminta pysyy keskeytyksissä 1.2.2021 saakka (ml. Ylivieskan seudun kansalaisopiston ryhmät Ylivieskassa).
 • Kirjasto pysyy auki rajoitustoimenpitein. Kirjastossa käynti rajataan 15 minuutin asioimiseksi. Kaikki kirjastossa järjestettävät tapahtumat perutaan. Omatoimilehtisali on suljettuna 1.2.2021 saakka.
 • Kulttuurikeskus Akustiikka, nuorisotalo Sputnik ja teatteri Artteri on suljettuna 1.2.2021 saakka.
 • Ylivieskan Seudun Musiikkiopiston toiminta jatkuu ennallaan, opiston toimesta ohjeistetaan erillisistä rajoitustoimista.
 • Ylivieskan Kehityspalvelut YTEKin tilat pysyvät auki.
 • Ohjaamo ja Jelppiverkko toimii etätyösuosituksen mukaisesti.
 • Työllisyyspalveluiden toiminta jatkuu ennallaan.
 • Lukio jatkaa etäopetuksessa. Kevään 2021 osalta penkkarit sekä vanhojen tanssit siirretään.
 • Esi- ja perusopetuksessa (0.-9. lk) ei siirrytä tässä vaiheessa etäopetukseen. Etäopetukseen voidaan siirtyä vain siinä tapauksessa, jos paikallinen tartuntatautiviranomainen tai AVI niin päättää.
 • Maskisuositus on voimassa Jokirannan koululla 7.–9.-luokilla sekä alakoulujen 6-luokkalaisilla. Yhdistelmäluokilla maskit jaetaan myös 5-luokkalaisille. Oppilaille jaetaan maskeja kaupungin toimesta.
 • Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla toimialueensa kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 10 (kymmenen) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) 21.9.2020 anta-maa ohjetta. Määräys on voimassa ajalla 19.1.-1.2.2021. Määräys liitteineen luettavissa täältä

Ylivieskan kaupunki sekä peruspalvelukuntayhtymä Kallion tartuntatautiviranomaiset suosittelevat vahvasti maskien käyttöä alueellaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare
Takaisin

Yksi vastaus aiheeseen “Ylivieskan kaupungin rajoitustoimenpiteet 1.2.2021 saakka”