Kategoriat
Yleinen

Ylivieskan kaupunki osallistuu Pohjoinen23 valmiusharjoitukseen

Ylivieskan kaupunki osallistuu Pohjoinen23 alueelliseen valmiusharjoitukseen, joka järjestetään 5. – 7.9.2023.
Harjoitukseen on valmistauduttu eri toimenpitein jo keväästä lähtien.

Valmiusharjoitukset ovat osa yhteiskunnan kokonaisturvallisuuteen liittyvää varautumista, joka varmistaa yhteiskunnan toimintaedellytykset normaaliolojen häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa.

Pohjoinen23 -valmiusharjoituksen yhteisenä teemana on väestönsuojelu, jota tämä harjoitus tukee. Lisäksi harjoitellaan muita valmiuteen ja varautumiseen liittyviä kokonaisuuksia ja yhteistoimintaa. Harjoituksessa kansainvälinen tilanne on kriisiytynyt ja vakavoituu. Yhteisen tilannekuvan pohjalta organisaatiot harjoittelevat toimenpiteiden yhteensovittamista ja viestintää. Keskiössä ovat yhteisen tilannetietoisuuden ja tilanneymmärryksen muodostaminen.

Alueellisten valmiusharjoitusten järjestäminen on osa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston lakisääteistä perustehtävää, ja harjoituksia on Pohjois- Suomen toimialueen maakunnissa yhdestä kahteen vuoden välein. Kuntien lakisääteisiin tehtäviin kuuluu mm. valmiussuunnitelmien ylläpito ja päivittäminen. Ylivieskan kaupunki tarkistaa harjoituksen yhteydessä valmiussuunnitelmien ajantasaisuutta.

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare