Kategoriat
Kasvatus ja opetus Koronavirus Varhaiskasvatus Yleinen

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio ja Ylivieskan kaupunki tiedottavat 9.12.2020

Päiväkoti Joukahaisessa on todettu koronavirusaltistus 

Ylivieskassa sijaitsevassa päiväkoti Joukahaisessa on 9.12. aamupäivällä vahvistettu koronavirustartunta. Peruspalvelukuntayhtymä Kallion tartuntataudeista vastaava lääkäri on määrännyt sairastuneen tartuntatautilain mukaiseen kotieristykseen ja lähikontaktit karanteeniin. Altistuneita kartoitetaan parasta aikaa ja heihin tullaan olemaan yhteydessä. Altistuneita on yhteensä noin 50. 

Tilanne on tällä hetkellä päiväkodissa rauhallinen. Etätyömääräys ei ulotu kaupungin muihin varhaiskasvatusyksiköihin taikka muihin oppilaitoksiin. Tilannetta seurataan aktiivisesti, ja peruspalvelukuntayhtymä Kallio ja Ylivieskan kaupunki ilmoittavat mahdollisista muutoksista nettisivuillaan. Lisäksi tiedotamme tarvittaessa Wilman kautta oppilaille sekä vanhemmille. 

Kallion alueella ollaan edelleen epidemian leviämistasolla, ja tilanne alueellamme on huonompi kuin Pohjois-Pohjanmaalla keskimäärin. Koronatartuntojen leviämisen estäminen on erittäin tärkeää. Kaikkien hengitystieoireisten tulee välttää lähikontakteja ja pysytellä kotona. Töihin, kouluun, harrastuksiin, kauppaan tai kyläilemään ei tule lähteä lievästikään flunssaoireisena.  

Noudata huolellista käsihygieniaa ja pidä julkisilla paikoilla vähintään 1–2 metrin turvaväli muihin ihmisiin. Käytä maskia.  

Lisätietoja : 

  • Päivi Peltokorpi, terveyspalvelujohtaja, Peruspalvelukuntayhtymä Kallio
  • Risto Olli, johtava ylilääkäri, Peruspalvelukuntayhtymä Kallio
  • Marja-Leena Myllymäki, Joukahaisen päiväkodin johtaja, Ylivieskan kaupunki
  • Maria Sorvisto, kaupunginjohtaja, Ylivieskan kaupunki
Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare
Takaisin