Kategoriat
Asuminen ja ympäristö Yleinen

Vesienhoidon verkostotoiminta vahvistuu Pohjois-Pohjanmaalla

Kuntasektori mukaan toimintaan

Pohjois-Pohjanmaan kunnat näkevät vesien ja ympäristön tilan parantamisen tärkeänä, ja haluavat sitä myös edistää. Tästä kertoo Pohjois-Pohjanmaan kuntien kiinnostus VYYHTI-verkostoon, jossa on mukana 40 prosenttia alueen kunnista vuosina 2021-2023. Kunnat osallistuvat myös verkostotoiminnan rahoitukseen.

Pohjois-Pohjanmaan kunnista verkostossa ovat mukana Haapajärvi, Haapavesi, Ii, Liminka, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Reisjärvi, Sievi, Taivalkoski, Tyrnävä ja Ylivieska.

”Nyt toimintaan mukaan lähteneet kunnat ovat edelläkävijöiden joukossa. Kunnille on tällä hetkellä tarjolla erilaisia rahoituskanavia, joilla tuetaan eri tavoin kuntien ympäristön ja vesienhoitoon liittyvää työtä. VYYHTI-verkostossa mukana olevilla kunnilla on hyvät mahdollisuudet hyödyntää erilaisia rahoituskanavia, muun muassa Kunta-Helmi-ohjelmaa, sekä päästä mukaan laajempiinkin alan hankkeisiin,” toteaa VYYHTI-verkoston koordinaattori Riina Rahkila ProAgria Oulusta.

VYYHTI on laaja-alainen, vesien- ja ympäristönhoidon konkreettisia toimenpiteitä edistävä sekä paikallisia kunnostustoimijoita tukeva verkosto, joka toimii koko Pohjois-Pohjanmaan alueella. Verkoston selkäranka, ydinryhmä, muodostuu keskeisistä vesienhoidon organisaatioista. Verkostossa on mukana valtakunnallisia tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatiota sekä alueellisia ja paikallisia toimijoita.

Ydinryhmän toimijat osoittavat vahvan sitoutumisensa verkoston toimintaan kumppanuusasiakirjalla, joka on juuri uudistettu vuosille 2021-2023. Verkostossa on aktiivisesti mukana myös Pohjois-Pohjanmaan liitto, joka osallistuu myös toiminnan rahoitukseen.

”VYYHTI-toiminta perustuu Pohjois-Pohjanmaan vahvaan verkostoperinteeseen. Välitämme vetovoimaisen elinympäristön kehittämiseen liittyviä hyviä käytäntöjä ja tuoreinta vesien- ja merenhoitoon liittyvää tietoa kuntasektorille. Verkostolla vastaamme ekologisen jälleenrakentamisen haasteeseen ja toteutamme maakuntamme kehittämisen tahtotilaa, maakuntaohjelmaa,” sanoo suunnittelujohtaja Ilpo Tapaninen Pohjois-Pohjanmaan liitosta.

Lisätietoja:

Riina Rahkila

VYYHTI -verkoston koordinaattori, ympäristöasiantuntija

ProAgria Oulu, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset

Ilpo Tapaninen

Suunnittelujohtaja

Pohjois-Pohjanmaan liitto

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare
Takaisin