Aki Hietala 50 v juhlakonsertti

la 10.02.2024 • 18:00

Aki Hietala 50 v juhlakonsertti

Tapahtuman kuvaus:

Aki Hietala 50 vuotta!

Ylivieskasta kotoisin oleva laulajapoika tulee miehen ikään ja juhlistaa syntymäpäivää konsertilla Akustiikassa 10.2.2024! Orkesteri Quattro di Bothnia Tomi Luimulan johdolla säestää.

Aki Hietala tunnetaan pitkänlinjan musiikkimiehenä, monipuolisena levyttävänä laulajana ja muusikkona, tietokirjailijana, Suomen Kirkon Sisälähetysseuran museon hoitajana, Step-koulutuksen musiikinopettajana, Pieksämäen Seutuopiston laulunopettajana ja oman musiikkiyrityksen pyörittäjänä; mitähän vielä – vaikka mitä! Mutta jos et ole vielä miestä kuullut, tule nyt ja ota mukaan kaverisikin! Tilaisuus on ainoa laatuaan pitkään aikaan!

Quattro di Bothnia (Neljä Pohjanmaalta)

Laaksojen soittajat (v. 1972 -) on alueorkesteri, johon on koottu soittajia alueen muistakin orkestereista mm. Nivalasta, Haapavedeltä, Kalajoelta, Oulaisista ja Ylivieskasta. Orkesteri on tehnyt aikoinaan paljon konsertteja alueellaan ja on tehnyt myös vierailuja ulkomaille mm. Italiaan, Saksaan ja Hollantiin (missä orkesteri on osallistunut mm. puhallinorkestereiden maailmanmestaruuskisoihin). Orkesteri on tehnyt radionauhoituksia Yleisradiolle sekä äänilevyjä (Pohjanmaalta Puhaltaa ja Konserttikuvia Suomesta). Laaksojen soittajiin kuuluu myös Jääkärisoittokunta (v. 1988 – ), johon on koottu soittajia alueelta Kalajoki – Iisalmi – Oulu. Laaksojen soittajien tarkoituksena on alueellisen puhallinmusiikin tunnetuksi tekeminen alueella.

Projekti Quattro di Bothnia (Neljä Pohjanmaalta) on Kalajoen, Nivalan, Oulaisten sekä Ylivieskan puhallinorkestereiden yhteinen päätös toteuttaa yhteistyötä isompana puhallinorkesterina, jatkaen näin Laaksojen soittajien toimintaperiaatetta. Koska nykyiset orkesterit ovat kooltaan pieniä, eikä kaikkiin soitinryhmiin riitä soittajia, on yhteistyö orkestereiden välillä välttämätöntä mielekkäiden konserttien aikaansaamiseksi. Myös kapellimestarit ovat olleet tyytyväisiä kokeiluun, saadessaan johtaa täyttä kokoonpanoa.

Orkesteri on omien konserttien lisäksi esiintynyt eri tilaisuuksissa sekä Hamina Tattoo 2010 -tapahtumassa ja kolme kertaa Lieksa Brass -viikoilla. Orkesteri toimi aiemmin omarahoitteisesti ja harjoitteli periodisesti. Nykyään orkesteri on ollut Ylivieskan kansalaisopiston esiintyvänä orkesterina, kokoontuen joka toinen viikko Ylivieskan kulttuurikeskus Akustiikassa. Orkesterin johtajana toimii tällä hetkellä Tomi Luimula Oulusta.

Tapahtuman tiedot


Liput:
27,50 €. Lipun hintaan sisältyy kakkukahvit väliajalla.

Järjestäjä:

Linkit:
Osta liput
Lipun hintaan sisältyy kakkukahvit väliajalla.

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare