Työllisyyden kuntakokeilu

Yhteistyöllä työllistyen

Alueellinen työllisyyden kuntakokeilu aloittaa

Alueemme yhteinen työllisyyden kuntakokeilu alkaa Ylivieskassa, Alavieskassa, Kalajoella, Oulaisissa ja Merijärvellä maaliskuun alussa. Kuntakokeilussa työnhakijoiden työllistymistä vahvistetaan yhdistämällä valtion ja kuntien resursseja, osaamista ja palveluja.

Kuntakokeilun asiakkaita tulevat olemaan työttömät ja työvoimapalveluissa olevat työnhakijat, jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan. Kohderyhmään kuuluvat tämän lisäksi kaikki alueen alle 30-vuotiaat työnhakijat, maahanmuuttajat ja vieraskieliset asiakkaat, jotka ovat joko työttömänä tai työvoimapalveluissa.

Asiakkaan kannalta katsottuna tavoitteena on parantaa pidempään työttömänä olleiden ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työmarkkinoille. Asiakkaiden kokonaisvaltaista palvelua vahvistetaan sovittamalla työllisyys-, koulutus- sekä sosiaali- ja terveyspalveluja nykyistä paremmin yhteen. Asiakkaat saavat entistä yksilöllisempiä palvelupolkuja työllistymisensä edistämiseksi. Kuntakokeilu kestää tämän vuoden maaliskuun alusta 30.6.2023 saakka.

Kuntakokeilun asiakasryhmään kuuluvat henkilöt, jotka ovat jo työnhakijoina TE-toimistossa, siirretään kuntakokeilun asiakkuuteen järjestelmässä automaattisesti kotikuntatiedon perusteella. Kun asiakas on saanut tiedon siirtymisestä, hänen ei tarvitse tehdä mitään siirron osalta, vaan kotikunta ottaa häneen yhteyttä. Kuntakokeilun alkamisen jälkeenkin työnhakijaksi ilmoittaudutaan aina TE-palvelujen Oma asioinnin kautta. Kun henkilö ilmoittautuu työnhakijaksi kokeilun aikana, hän saa vastaanottoilmoituksessa tiedon siitä, onko hän TE-toimiston vai kuntakokeilun asiakas.

Kuntakokeilujen aikana työnantaja-asiakkaille tarjotaan edelleen työnantaja- ja yrityspalveluita TE-toimistosta. Jatkossa kokeilualueen kunta kuitenkin myöntää aloittavien yrittäjien starttirahan sekä tekee palkkatukipäätökset kuntakokeiluun kuuluvien asiakkaiden osalta. Kokeilukunnat voivat myös julkaista ja välittää tietoja paikallisten työnantajien avoimeksi ilmoittamista työpaikoista ja antaa työnhakijaesittelyitä. Vuorotteluvapaatehtäviä hallinnoi ainoastaan TE-toimisto.

Ylivieskan kuntakokeilun toimitilat tulevat sijaitsemaan Origossa, Vierimaantie 3:ssa. Tiloihin tulee siirtymään TE-toimiston asiantuntijoita sekä kaksi työ- ja toimintapalveluiden sosiaaliohjaajaa, jotka tulevat tekemään tiivistä yhteistyötä useiden eri toimijoiden kanssa. Ylivieskan toimipaikka palvelee myös Alavieskan asiakkaita.

Yhteystiedot

TE-asiantuntija

Monialainen yhteispalvelu

0295 056 763 

TE- asiantuntija

Osaamisen kehittäminen,

uudet työnhakijat

0295 056 709      

                        

TE-asiantuntija

Alle 30-vuotiaat, Ohjaamo työskentely

0295 056 289       

                       

TE-asiantuntija

Maahanmuuttajat

Ylivieska ja Oulainen

040-1936 694

Sosiaaliohjaaja

040-6355459

Psykiatrinen sairaanhoitaja

040-6355 460

Mervi Mäkihonka

Kuntakokeilupäällikkö

044-4294 205 

Kuulunko minä kuntakokeilun piiriin?

Testaa kuulutko Sinä kuntakokeilun piiriin
www.paikannapalvelusi.fi

Jokilaaksojen kuntakokeilun -sivut

www.jokilaaksojentyollisyyskokeilu.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare