Kategoriat
Koronavirus

Kallio tiedottaa alueen koronatilanteesta

Ajankohtaista koronavirustilanteesta 7.12.2020 

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella koronaviruksen ilmaantuvuus on jälleen noussut. Viimeisen kahden viikon ajalta ilmaantuvuusluku on 156. Ilmaantuvuusluku tarkoittaa todettuja tartuntoja sataatuhatta ihmistä kohti. Luku kertoo, että Kallion alueella ilmaantuvuus on korkeampi kuin Pohjois-Pohjanmaalla keskimäärin, sillä koko Pohjois-Pohjanmaan vastaava tartuntaluku oli eilen 140. Valtakunnallinen ilmaantuvuusluku on 104,2 (THL).  

Tänään maanantaina koronavirustartuntoja on todettu Kallion alueella kolme. Selvitystyö tartuntoihin liittyen on käynnissä.  

Viime viikolla Kallion alueella todettiin 24 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntoja on kaikissa Kallion alueen kunnissa.  

Kallion alueella suurin osa tartunnoista on todettu nuorilla ja työikäisillä. Muutamia tapauksia on todettu yli 60-vuotiailla. Lapsia tautiin on sairastunut erittäin vähän. Potilaiden kunto on ollut pääsääntöisesti hyvä. Toistaiseksi kukaan ei ole tarvinnut sairaalahoitoa. 

Ylivieskassa Ratapuiston palvelukodissa todettiin 5.–6.12. kaksi koronavirustartuntaa, toinen työntekijällä ja toinen asukkaalla. Altistuneet asukkaat ja henkilöstö on asetettu karanteeniin. Kaikki Ratapuiston asukkaat ja työntekijät testataan koronavirustartunnan varalta. Toistaiseksi Ratapuistoon liittyen ei ole todettu uusia tartuntoja.  

Jotta epidemian leviäminen saadaan kuriin, on erittäin tärkeää että kaikki Kallion alueen asukkaat noudattavat hygieniaohjeita. Jos sinulla on vilustumisoireita, pysyttele kotona, vältä lähikontakteja ja hakeudu herkästi koronatestiin. Oireiden perusteella ei voi päätellä, onko kyseessä flunssa vai koronavirustartunta, sillä oireet ovat tyypillisesti samankaltaiset.  

Huolehdi hyvästä käsihygieniasta. Pese kädet aina kun tulet kotiin, ja kaupassa käynnin jälkeen vielä uudestaan, kun olet purkanut ostokset. Julkisilla paikoilla liikkuessasi käytä käsidesiä, suojaa kasvosi maskilla ja pidä turvavälit.  

Lisätietoja:

Päivi Peltokorpi, terveyspalvelujohtaja, Peruspalvelukuntayhtymä Kallio

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare
Takaisin