Kategoriat
Koronavirus Yleinen

Ajankohtaista koronavirustilanteesta 15.12.2020

Eilen maanantaina Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella ei todettu uusia koronavirustartuntoja. Uusia tapauksia ei toistaiseksi ole vahvistettu myöskään tänään.  

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on Kalliossa laskenut viikon takaisesta. Viime viikolla ilmaantuvuusluku neljäntoista edeltävän vuorokauden ajalta oli 114, kun viikolla 49 vastaava luku oli 156. Ilmaantuvuusluku 114 on yhä huomattavan korkea, ja korkeampi kuin Pohjois-Pohjanmaalla keskimäärin. Ilmaantuvuuden kääntyminen laskuun on kuitenkin rohkaiseva merkki siitä, että koronatilanne on Kallion alueella kehittymässä parempaan suuntaan. Ilmaantuvuusluku tarkoittaa tartuntojen määrää 100 000 ihmistä kohti.  

Jokainen alueemme asukas voi osaltaan torjua viruksen leviämistä noudattamalla huolellisesti hygieniaohjeita ja voimassa olevia suosituksia. Hyvä käsi- ja yskimishygienia, turvaetäisyyksien noudattaminen sekä maskin käyttö ovat tehokkaita keinoja viruksen leviämisen estämiseksi.  

Sairaana tulee jäädä kotiin ja välttää lähikontakteja. Jos sinulla on hengitystieoireita, hankkiudu herkästi koronatestiin. 

Alueellamme on voimassa leviämisvaiheen suositukset. Voit kerrata suositukset tästä linkistä: https://oyskorona.fi/

Lisätietoja: Päivi Peltokorpi, terveyspalvelujohtaja, Peruspalvelukuntayhtymä Kallio

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare
Takaisin