Kategoriat
Asuminen ja ympäristö Yleinen

Pelastuslaitoksen tiedote: Kalajoen tulvatilanne

Pelastuslaitoksen saamien tietojen mukaan on hyvin todennäköistä, että vedenpinta nousee Kalajoessa lauantain ja sunnuntain välisen yön aikana Ylivieskan Niemelänkylällä.

Viranomaiset ovat yhteistyössä päivittäneet tilannekuvaa puolenyön aikoihin. Samalla on arvioitu mahdollisia jatkotoimia.

Ensimmäiset evakuoinnit on suoritettu Niemelänkylällä. Pelastuslaitoksella on valmius evakuoida lisää alueen asukkaita tarvittaessa. Avuntarpeen tullen soita hätäkeskukseen 112.

Evakuointeja toteutetaan yhteistyössä Pohteen sosiaali- ja kriisikeskuksen kanssa. Sosiaali- ja kriisikeskus järjestää tarpeen tullen väliaikaista majoitusta evakuoiduille.

Ethän liiku alueella ilman välttämätöntä tarvetta. Ylimääräinen liikenne hankaloittaa pelastusajoneuvojen liikkumista ja avunsaantia. Tulvatilanne voi myös muuttua äkisti ja aiheuttaa vaaratilanteita.

Pelastuslaitos tulee tekemään tilannearviota Niemelänkylällä aikaisin sunnuntaiaamuna. Tilanteesta tiedotetaan seuraavan kerran, kun tarkempi tilannekuva on luotu.

Alavieskan kunnan ja Kalajoen kaupungin osalta tilanne on toistaiseksi rauhallinen.

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare
Takaisin